NL  NL   FR  FR   EN  EN

29 DE BELEEFPAS: VRIJETIJDSPARTICIPATIE VOOR MENSEN IN ARMOEDE

Hageland+

In de eerste plaats is de doelstelling van dit project om via de samenwerking tussen zes gemeentes en OCMW’s de drempel naar vrijetijdsparticipatie te verlagen voor kinderen en jongeren in armoede.
Door die intergemeentelijke samenwerking wordt het bereik aanzienlijk vergroot. De gemeentes versterken en verspreiden - via de Beleefbrochure - elkaars aanbod. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden wat betreft programmatiekeuze. Bovendien stimuleren ze hiermee enkele voorop gestelde acties door het wegwerken van bepaalde andere drempels (bv.vervoer organiseren,...) .
Aan de hand van een grondig uitgewerkte promotiecampagne maakt men het intrede van de (VIP) Beleefpas kenbaar. Dit door de inschakeling van een vlindermascotte die voor de lancering van de (VIP) Beleefpas zal opduiken op verschillende activiteiten, voorstellingen, evenementen,… Via die beleefvlinder verkrijgen de kinderen bovendien inspraak door spel en aangepaste methodieken. Dit kan gebeuren op evenementen, maar evengoed in de scholen, vakantiewerking, etc.

Initiatiefnemer: Gemeente Geetbets
LEADER-subsidies: € 6.000
Contactpersoon: Irina Van Goethem - 011 58 65 42 - 0479 90 98 86 - iv@geetbets.be
Looptijd: 2017