NL  NL   FR  FR   EN  EN

39 RENOVATIE VAN DE PAROCHIEZAAL SINT-NICOLAAS TE RILLAAR TOT POLYVALENTE ONTMOETINGSRUIMTE

Aarschot

Parochiezaal Sint-Nikolaas is de spil van het lokale verenigingsleven van Rillaar. Verschillende verenigingen, organisaties, vrijetijds- en hobbyclubs maken er gebruik van, zowel uit Rillaar zelf als uit de omliggende dorpen.
De zaal werd gebouwd in 1929. Anno 2010 was ze hopeloos verouderd en voldeed ze niet meer aan de moderne comforteisen en veiligheidsnormen. Om de gebruikers een betere accommodatie te bieden en andere verenigingen aan te trekken, werd de parochiezaal volledig gerenoveerd en opgewaardeerd tot een polyvalente ontmoetingsruimte. Dat gebeurde in samenspraak met de dienst Monumenten en Landschappen van de Vlaamse overheid - vandaag het Agentschap Onroerend Erfgoed – gezien het centrum van Rillaar een beschermd dorpsgezicht is.
Het gebouw kreeg nieuwe ramen, deuren en dakbedekking. Ook de keuken, het sanitair en de zaal zelf werden volledig vernieuwd. Op de bovenverdieping kwamen vergaderlokalen. De brandveiligheid en signalisatie staan op punt en het gebouw voldoet aan de geluidsnormen en de hedendaagse ecologische maatstaven. Zonnepanelen en een systeem van warmtepompen leveren groene energie. Bovendien is de zaal nu ook toegankelijk voor mindervaliden.

Initiatiefnemer: Kerkfabriek Sint Nikolaas Rillaar

LEADER-subsidies: € 110.918,99

Contactpersoon: Denis Bruyninckx - T 016 50 20 98 - denis.bruyninckx@telenet.be

Looptijd: 2010-2011