NL  NL   FR  FR   EN  EN

35 DORPSKERN MISKOM: VEILIG, GROEN, EN MET AANDACHT VOOR ERFGOED EN SOCIALE COHESIE OPNIEUW INGERICHT

Kortenaken

De gemeente Kortenaken wil met dit project - in partnerschap met de vzw Parochiale Werken - de dorpskern opwaarden en de aantrekkelijkheid van het museum voor volksdevotie verhogen . Men kiest hierbij uitdrukkelijk voor een duurzame aanpak, vertrekkend vanuit de erfgoedwaarde van de site en met een maximale betrokkenheid van alle stakeholders.

Concreet:

  • De dorpsstraat werd heraangelegd volgens laan- en promenade-concept met aanplanting extra groen, inrichting met zitbanken en aandacht voor meer verkeersveiligheid.
  • De museumsite werd aantrekkelijker gemaakt voor bezoekers en dorpsbewonders door de creatie van een picknickplaats onder een een overdekt portiek met gedichten, de inrichting van de parochiezaal tot museumcafetaria en gelegenheidscafé, de inrichting van een  +/- openbare en toegankelijke sanitaire voorzieningen en het aanleggen van een kruidtuin en bezinningsruimte.

Wie graag een bezoek brengt aan het museum voor volksdevotie (op afspraak), kan contact opnemen met Omer Heusdens (omer.heusdens@skynet.be - T 016/77 78 55). Het museum is vast open

  • elke 3e zondag van de maand van 12u tot 18u;
  • elke eerste dinsdag van de maand van 9u30 tot 12u;
  • elke eerste woensdag  van de maand van 15u tot 18u.

Initiatiefnemer: Gemeente Kortenaken

LEADER-subsidies: € 81.705,04

Contactpersoon: Gi Vanderwaeren - T 011 58 62 64 - gi.vanderwaeren@kortenaken.be

Looptijd: 2010